טיפים להתמודדות עם הפרעת הקשב ונריכוז:
במידה ואתם קוראים שורות אלו, קרוב לוודאי שאתם חושדים כי אתם או אחד מבני משפחתכם לוקים בהפרעה.
טפ מספר 1: לא להזניח!
להפרעת הקשב יישנו מגוון רחב של תחלואות נלוות, העשויות להתעצם במהלך השנים. להפרעת הקשב אין קשר למנת המשכל, אך יחד עם זאת, אדם הלוקה בהפרעת יחוש שהוא אינו מצליח לממש את הפוטנציאל האישי הטמון בו ואת יכולותיו במלואן. למגבלותיה של ההפרעה יש השלכות בכל תחוהחיים: בתחום האקדמי-לימודי, בתחום החברתי, בתחום הבין אישי, בתחום התעסוקתי, בתחום המשפחתי, הזוגי, הנפשי, הרגשי ועוד! חשוב, מומלץ ורצוי לפנות לאבחון מייד כשעולה החשד להפרעת הקשב, על מנת שלא להוביל להחמרת המצב ולהשלכות נלוות.
טיפ מספר 2: לפנות אל גורם רפואי מוסמך בלבד!
קיים מבחר עצום של מכונים ומרכזים המבטיחים אבחון ואו טיפול בהפרעת הקשב. הפרעת הקשב היא הפרעה גופנית, וככזו- רק גורם רפואי מוסמך רשאי לאבחן על פי חוק. יש לפנות אל נוירולוג, פסיכיאטר או פסיכולוג מומחה אשר הוסמך לכך בלבד. הגורם הרפואי יסתייע לוודאי במגוון אנשי מקצוע וכלים אבחוניים שונים, על מנת לקבל תמונת מצב בהירה יותר ולחיזוק האבחנה שהוא מעניק. חשוב להדגיש כי רק גורם רפואי מוסמך רשאי להעניק את האבחנה הסופית.
טיפ מספר 3: להתעלם מהסטיגמות!
קיים ויכוח רחב היקף בנוגע לטיפול התרופתי- הריטלין. בניגוד לכל הגורמים השונים (נטולי השקיפות) שינסו להפחיד אתכם בנוגע לטיפול התרופתי, הריטלין אינו ממכר, אינו גורם להפסקת הגדילה, ואינו גורם לכל אותם תרחישי בלהות המנסים למכור לכם כל אותם הגורמים, המנסים באמצעות שיטות ההפחדה להוביל אתכם לרכוש את מרכולתם. יחד עם זאת, בדיוק כמו יתר התרופות, גם לריטלין ולדומיו יישנן תופעות לוואי, ולכן חשוב להקפיד לפנות אל הגורם הרפואי בלבד, ובמידה והגורם הרפואי יחליט על טיפול תרופתי, ייערכו בדיקות והטיפול התרופתי ינתן תחת השגחה רפואית מלאה.
טיפ מספר 4: הטיפול המשולב
מחקרים הוכיחו כי הטיפול התרופתי המשולב עם טיפול התנהגותי יעיל הרבה יותר מטיפול תרופתי בלבד. קיימות כיום מגוון דרכי טיפול לסיוע בהתמודדות עם הפרעת הקשב, לרבות טיפול רגשי בסיוע בעלי חיים, טיפול באמנות, אימון אישי לבעלי הקשב, טיפול פסיכולוגי, טיפול נוירו-קוגנטיבי, הוראה מתקנת ועוד. הטיפול הינו אינדבידואלי ומותאם אישית לממצאי האבחון. הטיפול, כאמור, לא "ירפא" את הלוקה בהפרעת הקשב, אך יחד עם זאת הוא יסייע לו בהתמודדות עם התסמינים עד למיצוי מוחלט שיכולותיו.
טיפ מספר 5:הפרעת קשב אינה סוף העולם!
אנשים בעלי הפרעת קשב הינם בעלי חוש הומור נפלא, הם יצירתיים מאוד, בעלי מעוף ונוטים לחשוב מחוץ לקופסה. איינשטיין, ליאונרדו דה וינצ"י, ז"ןל וורן, תומאס אדיסון והרבה חבר"ה טובים אחרים- לכולם היה מכנה משותף אחד: הפרעת הקשב.להפרעת הקשב יישנן מעלות ויתרונות רבים. אם תדעו לנצל אותם, גם אתם תוכלו להגיע רחוק.
כותבת המאמר היא מירי סעתי.
במידה ואתם מחפשים כותב מאמרים איכותי, אנא צרו עמי קשר:
samiri66@walla.com
הטיפים של מירי